ערים חכמות, IoT ו- GIS

ערים חכמות, IoT ו – GIS

 "עיר חכמה" היא מונח שנשמע עליו הרבה בשנים הקרובות.

ככל שכמות האוכלוסייה גדלה, המעבר לאיזורים עירוניים עולה.

"ערים חכמות" הן מיזם שנועד להפוך איזורים עירוניים ליותר נוחים, קלים לתנועה וברי קיימא. הן מוגדרות ככאלה המשתמשות בטכנולוגיה דיגיטאלית וטכנולוגית מידע או תקשורת בכדי להביא לשיפור באיכות ובביצוע של שירותים עירוניים ובכדי לצמצם עלויות וצריכת משאבים.

אנו נהיה באינטראקציה ונקבל מידע ממערכות חכמות אלו באמצעות המכשירים החכמים שלנו, שעונים ופריטים לבישים אחרים. משאיות זבל יקבלו התראה למיקום אשפה הצריכה איסוף וחיישנים בכלי הרכב שלנו יכוונו אותנו למקומות חניה פנויים. לכל אובייקט תהיה כתובת IP באמצעות חיישנים המחוברים אליו. חיישנים אלו יעבירו מידע אחד לשני באמצעות מחשוב ענן דרך האינטרנט.

לכל אובייקט וחיישן ישנו מיקום. השימוש במערכות מידע גאוגרפיות המספקות מידע אודות המיקומים

השונים על המפה הינו קריטי לארכיטקטורת המידע של עיר חכמה. ישנם פרמטרים רבים שיש להכיל בקידוד מיקום וממשקים ולכן סטנדרטים גיאו- מרחביים הינם הכרחיים.

חברות רבות מנתחות היום את המרחב הגאוגרפי בכדי להביא לשיפור ביעילות ובתפקוד. לרוב, המידע מגביר את ההבנה בנוגע למיקום אידיאלי לבניית מתקנים חדשים, מקומות לאחסון משאבים ואף מיקומים להנחת קווי חשמל. המידע הגיאוגרפי הנאסף באמצעות טכנולוגית IoT  (Internet of Things) יכול להניב דוחות אוטומטיים אשר יכולים לסייע לעסקים לבצע הערכות ולקבל החלטות רלוונטיות להם.

באופן זה,  GIS יכול להביא לקידום פרקטיקות קיימות של IoT בתעשיה. האינטגרציה בין שתי הטכנולוגיות הינה בעלת פוטנציאל להוביל פרקטיקות חדשות לחלוטין שיהפכו את העולם לבטוח יותר ויעיל יותר.

דוגמאות למיזמי ערים חכמות:

– בלונג ביץ, קליפורניה יש שימוש במדי מים חכמים לצורך זיהוי השקיה בלתי חוקית בזמן אמת. שימוש בטכנולוגיה הביא לצימצום של 80% בהוצאות המים של בעלי הבתים באזור.

– בסאן חוזה, שירותי איסוף אשפה, השקיה, חשמל, וחניה מבוקרים ומנוטרים באמצעות תוכנת איסוף נתונים דרך האינטרנט וכך מתאפשר חיסכון בכספים ומשאבים נוספים.

– בעיר לוס אנג'לס יש שימוש במצלמות תנועה וחיישני כביש מגנטיים המאפשרים שליטה ברמזורים והביאו להפחתה של עד 16% בעומסי התנועה.

– בעיריית גבעתיים מוטמעת מערכת Waste Control System) WCS) אותה פיתחה חברת טלדור הממחשבת את תהליכי פינוי האשפה באמצעים טכנולוגיים המאפשרים ניטור ובקרה באופן יעיל וחסכוני.

אנו נמצאים בשלב אבולוציוני מוקדם של הערים החכמות. ערים נוספות ברחבי העולם כבר אימצו את הרעיון של הפיכתן לחכמות יותר דיגיטלית באמצעות טכנולוגיתIoT. טכנולוגיות חדשניות כמו Big Data או IoT יכולות להביא לחיסכון משמעותי בהוצאות ערים על אנרגיה ובנוסף ליצור ערך עבור התושבים כדוגמת תעבורה נוחה ויעילה יותר. באמצעות אינטגרציה בין הטכנולוגיות הללו, הערים שלנו יהפכו לחכמות יותר, ייצרו מידע שימושי ויחוללו מהפך באורח החיים שלנו.

 

מקורות מידע לכתבה:

https://icrunchdatanews.com/how-big-data-internet-things-build-smart-cities/

http://www.yedatech.co.il/yt/news.jhtml?value=23125

http://www.directionsmag.com/entry/making-location-work-for-smart-cities-the-case-for-location-standards/421359

http://www.gislounge.com/gis-iot-business-applications/

רוצה לדעת כשיש פוסט חדש בבלוג?

להרשמה השאירו כתובת מייל כאן

מאמרים אחרונים

דוח שכונה – עפולה עילית

רקע: עפולה עילית היא שכונה בחלקה הצפוני של העיר עפולה, ייחודה של השכונה הוא בתמהיל האוכלוסייה. השכונה הוקמה בשנות ה-50 כמעברה לעולים בעיקר ממדינות...

נגישות תחבורתית

לאחרונה התבקשנו לבצע מספר פרויקטים בתחום בחינת נגישות תחבורתית. ניתוח נגישות תחבורתית הוא כלי חשוב שמסייע בקבלת החלטות מושכלות בתכנון מיקומים...

דוח שכונה – אגמים אשקלון

מצורף דוח ניתוחי על שכונת אגמים באשקלון. הדוח הורכב ממגוון הנתונים הקיימים היום בפוינטס ואשר נותנים מענה למגוון לקוחותינו. רקע: שכונת אגמים...

    השאירו פרטים ונחזור אליכם